Status etter tilknytningsperioden

For en desember og oppstart det ble! Svært mange bibliotek benyttet sjansen til å knytte seg opp til digitale innholdstjenester gjennom Bibliotek24.

Gjennom romjulen har flere leverandører derfor jobbet på spreng for å koble opp bibliotekene som knyttet seg opp til de enkelte tjenestene. Hvor raskt ditt bibliotek har tilgang på deres tjenester avhenger av hvor omfattende oppsettet er per bibliotek – for den enkelte tjeneste. Dersom dere valgte å flytte kundeforholdet til å kjøpe via Bibliotek24 kan dere også oppleve en raskere tilgang enn hva som kan være tilfellet for nye bibliotek.

Fokuset nå er at alle bibliotek får de tilgangene de skal ha på plass. Deretter vil vi fokusere på å få kontroll på statistikken som genereres og ikke minst få på plass en enhetlig måte å logge (single sign-on) på de tjenestene bibliotekene måtte tilby.

Vi har nå tatt en kjapp status med de ulike leverandørene for å høre hvordan de ligger an i løypa og statusen er som følger:
(sist oppdatert 13. januar 2023)

Ancestry Library Edition

Alle bibliotek skal nå ha tjenesten på plass

Cineast

Cineast tar kontakt med bibliotek fortløpende for å få på plass oppsett. De håper å være ferdige med alle rett over helgen.

Norgesfilm (Filmoteket og Filmrommet)

Bibliotek som har videreført tjenestene gjennom Bibliotek24 skal ha tilgang, mens nye kunder blir satt opp fortløpende. Målet er at alle som har bestilt Filmoteket og/eller Filmrommet skal ha tjenesten oppe å gå i første halvdel av februar eller tidligere. Har du spørsmål knyttet til disse tjenestene kan du sende en henvendelse til:

Filmrommet: post@norgesfilm.no

Filmoteket: filmoteket@norgesfilm.no

Flipp

Egmont forlag melder at de nå har aktivert Flipp for alle kommuner som har kjøpt tjenesten for 2023. Tilgang fås via ip gjennom app og nettleser; blader.flipp.no.

Innloggingen skjer gjennom mobilnummer og selvvalgt passord, dette gir mulighet til å lagre bokmerker, favorittblader, laste ned til offline-lesing og ikke minst beholde tilgang hjemmefra i 7 dager.

Det er også mulighet å tilby tilgang via Min side hos biblioteket. Bibliotek som ønsker dette kan ta direkte kontakt med Tharald Giæver – tharald.giaever@egmont.com hos Egmont.

Idunn

Universitetsforlaget melder at alle ip-adresser nå er lagt inn for alle som har kjøpt tjenesten for 2023.

PressReader

Alle bibliotek skal nå ha tilgang til PressReader

PressReader har meldt at de prioriterte tilgangen først, så vil det ta litt lenger tid å sette opp unike kontoer for statistikk og velkomstmelding. Bibliotek som har egen ip-adresse vil få egen statistikk. Bibliotek som deler ip-adresse med andre bibliotek vil også dele statistikk med de samme bibliotekene.

“Det burde fungert, men det gjør det ikke”

Har du en eksisterende tilgang som er overført til Bibliotek24 eller fått beskjed fra Cineast og/eller Norgesfilm om at tjenesten er klar må du passe på at det også er satt et budsjett for strømmetjenestene. Det er viktig at det samme budsjettet som ble meldt inn (antall ønskede filmer) brukes, slik at budsjettene blir holdt.

Øvrige tjenester baserer seg på ip-tilgang, har biblioteket endret ip-adresse siden disse ble meldt inn sommeren 2022 eller mangler det en ip-adresse? Ta kontakt med din fylkeskontakt, som kan logge seg på i ConsortiaManager og hjelpe deg videre med å få registrert riktig ip-adresse.

Et bibliotek kan ha en eller flere ip-adresser og det er viktig at Bibliotek24 alltid har oppdatert informasjon om gjeldende ip-adresse(r) fra ditt bibliotek. Spør kommunens it-avdeling dersom du er usikker.


Tilknytningsperioden i år ble noe tett opp mot jul og nyttår, dette gjør at det kan gå noen dager inn i det nye året før alle bibliotek har fått alle de tilgangene de skal ha. Fra og med neste år vil tilknytningsperioden bli lagt til oktober/november og gå over litt lenger tid enn hva som ble tilfellet i 2022.